В Україні 80% людей займаються волонтерством: скільки в Росії

В країні-агресорці навіть 100 рублів це забагато, щоб допомогти армії

Під час брифінгу у Медіацентрі Україна — Одеса були озвучені відмінності між волонтерським рухом в Україні та Росії. Зазначається, що у РФ волонтери складають не більше 5% населення, в той час, як українців, які допомагають військовим, складають до 80% населення країни.


Про це на брифінгу повідомив одеський волонтер Олександр Бабіч.


В нас волонтерять 80% населення, якщо рахувати й бабусю, яка кожного місяця зі своєї пенсії надсилає на допомогу армії 50 гривень. В Росії цього немає. Як кажуть мені знайомі росіяни, в найбідніших регіонах допомогти армії навіть 100 рублями – це вже важко. Це поділитися останнім, – зазначив Олександр Бабіч.


Одеський волонтер зазначив, що знайомі росіяни, які перебувають в опозиції до режиму Путіна та допомагають українським військовим, надали йому інформацію про волонтерський рух в Росії. Вони вважають, що багато росіян просто не знають стільки про війну, тому, що живуть у "інформаційній бульбашці".


Як розповідають мої знайомі, в Росії просто позбавили пересічних громадян від інформації про війну. Вони не знають про проблеми та потреби їх армії. Для багатьох з них ця війна – це дійсно якась “спеціальна операція”. Армія нібито забезпечена всім необхідним, просто зі складів на фронт це не встигли привезти. Тому і волонтерять в них максимум 5% населення, – додав волонтер.


Нагадаємо, що одеські волонтери та активісти створили онлайн-ресурс, щоб допомогти початківцям-волонтерам краще розібратись в якості та надійності військових товарів на українському ринку. Проєкт отримав назву “Методичка волонтера” і має на меті дати змогу знайти детальну інформацію про різні військові товари та виробників.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися