Ситуація в Чорному морі: у ВМС повідомили кількість ворожих кораблів

Ситуація може змінюватись кожні 2-3 години

Наразі, о 10:00 ранку, у Чорному морі зафіксовано вісім кораблів ворожої сторони, які знаходяться на бойовому чергуванні. З них немає жодного, здатного запускати крилаті ракети "Калібр". Всі ракетоносії були заведені до морських портів.


Про це повідомляє пресслужба Військово-Морських Сил Збройних Сил України


ЗСУ продовжують виконувати завдання з метою відсічі повномасштабної збройної агресії РФ. У цьому процесі беруть участь підрозділи ВМС у складі створених угрупувань.


Так, за минулий тиждень нашим військовим вдалось знищити: 25 окупантів, 1 одиницю бойових броньованих машин, 3 одиниці автомобільної техніки, 5 артилерійських систем і мінометний розрахунок, — зазначив начальник служби зв’язків з громадськістю командування ВМС ЗСУ Олег Чалик. 


Скільки “Калібрів” в інших морях


Варто також звернути увагу на ситуацію в Азовському та Середземному морях. В Азовському морі наразі знаходиться лише один ворожий корабель, але в Середземному морі — п’ять. Один з них є носіями крилатих ракет "Калібр", загальний залп яких становить чотири ракети. 


Нагадаємо, що у ніч на 9 травня 2023 року ворог здійснив обстріл України, випустивши 25 крилатих ракет морського та повітряного базування. Близько 22:00 8 травня з ракетоносіїв у Чорному морі вісім крилатих ракет "Калібр" були направлені на східні регіони країни, однак усі вони були знищені ППО.  


Також, “Коментарі” писали, що на Одещині ворожа авіація завдала удару, використовуючи ракети Х-22, по складу одного з продовольчих підприємств та по рекреаційній зоні на узбережжі Чорного моря. На ранок 8 травня пожежу, що виникла після удару, було успішно ліквідовано одеськими рятувальниками



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися