Всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху: які заходи чекають на Одещину

В рамках цього тижня пройдуть п’ять таких заходів

З 15 травня у всіх регіонах України розпочинається Всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху. Метою заходу є підвищення рівня безпеки на дорогах загального користування та зниження аварійності.

Про це повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області.

В рамках цього тижня в Одеській області заплановано проведення ряду заходів, а саме:

  • перевірка доріг в межах навчальних закладів, шкіл, дитячих садків на їх відповідність схемам організації дорожнього руху;

  • відновлення дорожньої розмітки в зонах наземних пішохідних переходів;

  • забезпечення відновлення технічних засобів організації дорожнього руху та нормативної видимості на під’їздах до залізничних переїздів; ;

  • перевірка наявності попереджувальних знаків на ділянках з підвищеною аварійністю та на місцях концентрації ДТП;

  • перевірка санітарного стану зупинок.

Тиждень безпеки дорожнього руху проводиться у рамках Другого Десятиліття дій по забезпеченню безпеки дорожнього руху 2021-2030 рр., проголошеного Резолюцією Генеральної Асамблеї ООН А/74/L.86 "Підвищення безпеки дорожнього руху в усьому світі", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що з 8 травня в Одеській області на пунктах пропуску державного кордону України, зокрема на "Орлівка — Ісакча", "Рені — Джурджулешти", "Старокозаче — Тудора" та "Виноградівка — Вулканешти", розпочав тестовий режим "Електронної черги перетину кордону" для водіїв транспорту, вага якого перевищує 7,5 тонн. Це нововведення має сприяти оптимізації черг та покращенню процесу перетину кордону.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися