Загроза в Чорному морі: скільки ракетоносіїв з "Калібрами" на борту

Військові закликають не ігнорувати сигнали повітряної тривоги

Наразі, о 11:30 16 травня, в Чорному морі присутні 11 ворожих кораблів, що перебувають у режимі бойової готовності. З цієї кількості два кораблі є ракетоносіями, а загальна кількість ракет типу "Калібр" становить до 8 одиниць.


Про це повідомляє пресслужба Військово-Морських Сил Збройних Сил України.


Скільки “Калібрів” в інших морях  


Доцільно звернути увагу на ситуацію в Азовському та Середземному морях. Наразі в Азовському морі знаходиться два ворожі кораблі, серед яких один носій крилатих ракет "Калібр", загальний залп до 8 ракет. Разом з тим в Середземному морі сім кораблів. Два з них є носіями крилатих ракет "Калібр", загальна кількість яких складає до 20 ракет.


РФ порушує Міжнародну конвенцію   


Судна країни-агресора здійснювали рух із порушенням Міжнародної конвенції з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS). Так, за добу в інтересах РФ прохід Керченською протокою здійснили: 


до Чорного моря — 18 суден, з них 7 суден продовжили рух у напрямку протоки Босфор;  

до Азовського моря — 21 судно, з них 4 судна рухались з протоки Босфор. 


Нагадаємо, що сьогодні вночі, з 15-го на 16-те травня, силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування "Південь" збито чотири російські крилаті ракети морського базування типу "Калібр". Їх випустили окупанти з акваторії Чорного моря.


Також, "Коментарі" писали, що Європейський Союз планує прокласти підводний інтернет-кабель у Чорному морі. Це має  покращити звʼязок із Грузією та зменшити залежність від ліній, які проходять через Росію.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися