В Одесі держава відсудила будівлю вартістю понад 60 млн гривень

Були виявлені підроблені документи

Одеська прокуратура повернула державі майно управління "Чоразморшлях" вартістю 60 млн грн. Це нежитлові будівлі Чорноморсько-Азовського виробничо-експлуатаційного управління морських шляхів загальною площею 1119 м кв, які розташовані поблизу Одеського морського вокзалу по вул. Приморській.

Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

Прокурори у суді довели незаконне вибуття державного об'єкта на користь юридичних осіб. Виявлені підроблені цивільно-правові угоди, які ніколи не були укладені.

У травні 2023 року судове рішення було успішно виконано за допомогою прокуратури. Власність на спірний об'єкт була повернута державі через реєстрацію на Фонді державного майна України.

Резонансі повернення 

Одеський апеляційний суд залишив у силі рішення суду першої інстанції у відновленні державної власності на пансіонат "Борей". Суд підтримав позицію прокурорів, які довели, що майно "власником" пансіонату було набуте незаконним шляхом.

Також "Коментарі" писали, що в Одесі на підставі рішення суду, громаді Одеси повернули землю вартістю 24,5 мільйона гривень. У суді довели, що земля була передана в оренду незаконно. Адже компанія мала право лише на отримання невеликої ділянки, а вирішила побудувати ЖК з торговельними центрами








Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися