Ворожі кораблі в Чорному морі: ВМС повідомили кількість ракет на борту

Ситуація може змінюватись кожні 2-3 години

На момент 10:00 ранку, 19 травня  в Чорному морі спостерігається присутність шести кораблів ворожої сторони, які перебувають у бойовому готовності. Серед них три ракетоносії, а сумарний залп ракет “Калібр” складає до 16 одиниць.


Про це повідомляє пресслужба Військово-Морських Сил Збройних Сил України


ЗСУ продовжують виконувати завдання з метою відсічі повномасштабної збройної агресії РФ. У цьому процесі беруть участь підрозділи ВМС у складі створених угрупувань.


Так, за минулий тиждень нашим військовим вдалось знищити: 23 окупанти, 2 одиниці артилерійських систем та 1 одиницю автомобільної техніки, — зазначив начальник служби зв’язків з громадськістю командування ВМС ЗСУ Олег Чалик. 


Скільки “Калібрів” в інших морях 


Варто також звернути увагу на ситуацію в Азовському та Середземному морях. В Азовському морі наразі знаходять два ворожих кораблі, серед яких один ракетоносії, а загальний залп може сягати вісім “Калібрів”. Водночас в Середземному морі сім кораблів. Один з них є носієм крилатих ракет, загальний залп яких становить чотири ракети. 


Нагадаємо, нещодавно пізно ввечері ворог здійснив чергову ракетну атаку по Одеській області. Загалом по всій території України ворог випустив 30 крилатих ракет морського, повітряного та наземного базування. 


“Коментарі” також писали, що вночі, з 15-го на 16-те травня, силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування "Південь" збито чотири російські крилаті ракети морського базування типу "Калібр". Їх випустили окупанти з акваторії Чорного моря.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися