В Одеському зоопарку масштабно відсвяткували день народження гамадрила

Він є ватажком зграї

В Одеському зоопарку відбулося свято на честь дня народження павіана Жоріка. Співробітники зоопарку приготували святковий сирний торт для іменинника, коробку з іграшками та смачні листівки. Свічки на торті замінили на їстівну соломку.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради. 

Жорік - гамадрил, або плащеносний павіан, вид приматів з роду павіанів сімейства мавпових. Він є ватажком зграї, разом з ним у вольєрі живуть інші павіани - Поль та Дуня.

Побачивши торт, іменинник одразу почав ласувати ним, а інші павіани зацікавилися подарунками у коробці. Також на честь свята пройшов концерт,  а веселі аніматори розважали дітей іграми та вікториною.

Що відомо про тварину 

Гамадрили мешкають на відкритих місцевостях південно-східної Африки й Аравійського півострова. Живуть в складно структурованих групах, чисельністю до 150 особин. Осередки груп формують сім'ї, що складаються з домінанта-самця, кількох самок і підростаючого покоління. У групі домінують старі самці, таких припадають на групу близько 15 особин. На дерево гамадрил може залізти тільки у винятковому випадку — щоб уникнути небезпеки, наприклад, тікаючи від гепарда.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Одеському зоопарку у пари пугачів народилися пташенята. Трійня малюків з`явилася на світ ще у квітні, але вони були дуже маленькими, тому батьки їх не показували. 






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися