В Одеському зоопарку поповнення: цікаві факти про птаха

Одеський зоопарк запрошує всіх охочих подивитися на маленьких пташенят

В Одеському зоопарку у пари пугачів народилися пташенята. Трійня малюків з`явилася на світ ще у квітні, але вони були дуже маленькими, тому батьки їх не показували. 

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради. 

Зараз вже пташенят можна спостерігати разом із батьками у вольєрі. Молоді пугачі стають здатними до самостійного життя в природі у віці близько п'яти місяців. Одеський зоопарк запрошує всіх охочих подивитися на маленьких пташенят. 

Цікаві факти про птаха 

Пугач поширений на досить великій території. Ареал виду охоплює майже всю Європу і частину Азії. В Україні осіло-кочовий птах. Гніздиться в Поліссі, сході і заході країни, можливе гніздування і на решті території. Чисельність виду по всій території невисока, і він вважається рідкісним птахом. Пугач тяжіє до віддалених від людини глухих старих лісів, байраків, у гірських місцевостях – до скелястих ландшафтів, у степу – до глибоких ярів, берегових долин і урвищ. Іноді зустрічається в лісах і на болотах.

Для полювання птах обирає місцевість з поєднанням різноманітних структур: перелісків, галявин, чагарників і відкритих водойм. В місцях з оптимальними умовами для життя, щільність поселення пугача може бути досить великою. Гніздова територія, на відміну від кормової, невелика і добре захищається птахами. Якщо їх не турбувати, то вони займатимуть цю територію впродовж багатьох років.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Одеському зоопарку у пари зебр Гранта народилося дитинча. Зараз зебреня почувається добре, освоюється в загальному вольєрі і весь час перебуває біля матері.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися