Ворог тримає свої кораблі далеко від берега: Гуменюк про тактику та страхи окупантів

Наразі в Чорному морі знаходиться один ракетоносій

Вчора пізно ввечері в Одесі лунав сигнал повітряної тривоги, але на щастя не довго та без обстрілів. Проте ймовірність ракетних атак залишається на високому рівні.


Про це розповіла керівниця пресцентру Сил охорони та оборони Оперативного командування "Південь" Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону.


Як повідомила речниця ОК “Південь” в Чорному морі наразі знаходяться 11 ворожих кораблів на бойовому чергуванні. Серед них є один ракетоносій, загальний залп якого може сягати до восьми “Калібрів”. 


Вони дійсно постійно маневрують, дуже розосереджуються тому, що бояться  бути ураженими та намагаються триматися максимально далеко від контрольованого Україною берега. Для них вже звична відстань у 100 морських миль (це 180 - 200 км). Тяжіють вони в бік Новоросійська, — зазначила Наталя Гуменюк.  


Також вона додала, що ворог робить паузи під час нічних атак для того, щоб зменшити пильність Сил оборони та знайти слабкі місця. Наразі ймовірність ракетної атаки є досить високою, але не критичною.


Нагадаємо, “Коментарі” писали, що на Одещині до 15 років за ґратами засудили ворожого агента, який зливав дані про обороноздатність регіону. Він також допомагав ворогу  наводити ракети.


Також зазначимо, що вночі, з 15-го на 16-те травня, силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування "Південь" збито чотири російські крилаті ракети морського базування типу "Калібр". Їх випустили окупанти з акваторії Чорного моря.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися