Слюсар Одеського припортового заводу став переможцем Чемпіонату України з судномодельного спорту

Слюсар зібрав десятки моделей автомобілів, літаків, будівель та суден

Слюсар механоскладальних робіт ремонтного цеху Одеського припортового заводу Валерій Харет здобув перше місце на чемпіонаті України з судномодельного спорту, який відбувся в Києві. Моделюванням Валерій захоплювався ще з раннього дитинства.

Про це повідомляє Одеський припортовий завод.

Перше місце та  золота медаль були виборені заводчанином у складній боротьбі серед моделей секції ’С‘ - масштабні моделі, точні технічні конструкції, та деталі кораблів.


Слюсар зібрав десятки моделей автомобілів, літаків, будівель та суден. Проте, детально вивчивши всі тонкощі та специфіку моделювання, Валерій почав займатися судномоделюванням професійно з 2016 року. З цього моменту всі моделі, крім копій кораблів, відійшли на задній план. 

Створені його руками копії голландської яхти, броненосця, данської шхуни та французького фрегата є справді унікальними. Вони неодноразово ставали лауреатами та займали призові місця на численних змаганнях судномоделістів національного та міжнародного рівнів.

Так, на Чемпіонаті Європи 2021 року, який проводиться в місті Реєка (Хорватія), виготовлена руками Валерія модель фрегата "LA VENUS" зразку 1782 року посіла почесне 3 місце. І це дуже вагомий результат – адже змагання проходили у вкрай напруженій боротьбі найкращих судномоделістів Європи, - йдеться в повідомленні. 

Валерій Харет – член Федерації судномоделізму і судномодельного спорту України, майстер спорту України, неодноразовий призер Чемпіонатів світу, Європи, України з судномодельного спорту. Восени цього року заплановано проведення Чемпіонату світу, яке відбудеться у місті Яблонець (Чехія). Підготовка до нього вже розпочалася. Модель фрегата доповнюється новими деталями, борти обшиваються міддю, виготовляється носова фігура корабля.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що В акваторії морського порту "Одеса" продається пошкоджений атакою РФ та частково затоплений плавдок №4 та 18 здвоєних кільблоків. 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися