Одеський порт продає пошкоджений російською атакою плавдок

Воно технічно несправне, не придатне для ремонту

В акваторії морського порту "Одеса" продається пошкоджений атакою РФ та частково затоплений плавдок №4 та 18 здвоєних кільблоків. Стартова ціна 15 мільйонів 552 тисячі гривень.

Про це стало відомо з Prozorro.

Як вказано в описі, через ракетний обстріл у плавдока зруйновані конструктивні елементи корпусу. Під водою знаходяться корпусні елементи, обладнання та механізми. Водолази обстежили обладнання, яке отримало пробоїни. Встановлено, що воно технічно несправне, не придатне для ремонту та його подальша експлуатація неможлива.

Аукціон призначено на 9 червня 2023 року. Стартова ціна лоту — понад 15,553 млн грн, розмір гарантійного внеску — майже 1,6 млн грн.



Інформаційна довідка 

Плавдок №4 збудували 1974 року на Іллічівському судноремонтному заводі. Він має довжину 168 метрів, ширину — 41 метрів, висоту понтона — 4,5 метра, вантажопідйомність — 15 тис. тон. Держстивідор "Одеський порт" (раніше — ОМТП) прийняв плавдок в експлуатацію у квітні 2007 року, разом з іншим майном Одеського судноремонтного заводу №1. У 2011 році плавдок №4 вивели з експлуатації.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що країна-агресор продовжує блокувати вхідний флот до найбільш глибоководного порту “Південний”. 19 травня, було здійснено інспекцію трьох суден, що направлялися до портів “Одеса” та “Чорноморськ”, проте Росія відмовила у реєстрації цих суден для порту “Південний” без пояснення причин.







Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися