Кількість ракетоносіїв в Чорному морі збільшилась: дані ВМС

Ймовірність ракетного удару залишається на високому рівні

Станом на 11:00 ранку 23 травня в Чорному морі виявлено вісім кораблів ворожої сторони, що перебувають у стані бойової готовності. З них два ракетоносії, загальна кількість ракет "Калібр" становить до 16 одиниць.


Про це повідомляє пресслужба Військово-Морських Сил Збройних Сил України.


Скільки “Калібрів” в інших морях


Доцільно звернути увагу на ситуацію в Азовському та Середземному морях. Наразі в Азовському морі знаходиться один ворожий корабель. Разом з тим в Середземному морі сім кораблів. З них один є носієм крилатих ракет "Калібр", загальна кількість яких складає до чотирьох ракет.


Порушення Міжнародної конвенції 


 Судна країни-агресора здійснювали рух із порушенням Міжнародної конвенції з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS). Так, за добу в інтересах РФ прохід Керченською протокою здійснили:  


  • до Азовського моря – 21 судно, з них 5 продовжили рух з протокою Босфор;


  • до Чорного моря – 45 суден, з них 15 продовжили рух у напрямку протоки Босфор;


Нагадаємо, що у ніч на 9 травня 2023 року ворог здійснив обстріл України, випустивши 25 крилатих ракет морського та повітряного базування. Близько 22:00 8 травня з ракетоносіїв у Чорному морі вісім крилатих ракет "Калібр" були направлені на східні регіони країни, однак усі вони були знищені ППО.   


Також, “Коментарі” писали, що на Одещині ворожа авіація завдала удару, використовуючи ракети Х-22, по складу одного з продовольчих підприємств та по рекреаційній зоні на узбережжі Чорного моря. На ранок 8 травня пожежу, що виникла після удару, було успішно ліквідовано одеськими рятувальниками.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися