В Одесі в районі 13-тої Фонтану вдруге за два тижні обрушився схил: його обіцяють зміцнити за чотири місяці

На 13-тої станції Великого Фонтану підрядна організація виконала зріз схилу на ділянці довжиною 60 метрів і веде роботи з облаштування підпірної стінки

Роботи по зміцненню схилу районі 13-тої станції Великого Фонтану в Одесі, який обрушився два рази за останні два тижні, займуть близько чотирьох місяців. Про це повідомив заступник начальника управління інженерного захисту території міста та розвитку узбережжя Одеської міськради Віталій Парфьонов.

За його словами, на сьогоднішній день на території в районі 13-тої станції Великого Фонтану ведуться роботи по зміцнення схилу. В даний час підрядна організація виконала зріз схилу на ділянці протяжністю 60 метрів і веде роботи з облаштування підпірної стінки. Вона являє собою конструкцію з габіонів товщиною до метра.

"Дані заходи дозволять зміцнити схил і забезпечити безпечну експлуатацію даної території. 27 листопада в результаті ескалації грунту відбулося незначне падіння схилу, яке ніяк не вплинуло на ситуацію в цілому на даній ділянці", – запевнив чиновник.

Він додав, що в результаті переговорів з підрядною організацією прийнято рішення про посилення даної території шляхом облаштування пальового ряду. Ці заходи також дозволять посилити конструкцію самої підпірної стінки.

За словами Віталія Парфьонова, якщо не робити підпірну стінку, то можуть відбутися більш значні обвалення.

"На будівництво підпірної стінки передбачено близько чотирьох місяців, однак терміни виконання робіт залежать від погодних умов і можуть змінюватись в сторону збільшення. Тим не менш, роботи повинні бути завершені до початку курортного сезону", – сказав чиновник.

Нагадаємо, що обвалення схилу районі 13-тої станції Великого Фонтану відбулося двічі за останні два тижні – 15 та 27 листопада.

Як раніше писав портал "Коментарі", 11 листопада у приміщенні Головного управління Нацполиции в Одеської області обвалилася частина стелі.

Джерело: https://odessa.comments.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися