"Захмарні тарифи": в ДТЕК розповіли як отримати побутовий тариф мешканцям недобудов

Наразі в правовому полі є три шляхи врегулювання таких ситуацій

В Одесі є низка заселених багатоквартирних будинків, які вже понад 10 років приєднані до електромереж, як будівельні майданчики. Це впливає на якість подачі світла та мешканцям доводиться оплачувати електроенергію за тарифом для побутових клієнтів.

Про це повідомляє ДТЕК Одеські електромережі. 

Причиною є невиконання забудовниками передбачених законодавством умов приєднання до мереж. Наразі в правовому полі є три шляхи врегулювання таких ситуацій:

1. замовник або ОСББ/УК має виконати технічні умови, щоб отримати приєднання за постійною схемою живлення та отримувати безперебійне електропостачання;

2. замовник або ОСББ/УК може скористатись тимчасовим порядком приєднання гарантованим постановою НКРЕКП № 352 — дає змогу за спрощеною процедурою отримати приєднання до електромереж;

3. забудовник, ОСББ або інша уповноважена організація, що представляє мешканців будинку може укласти тимчасовий договір про надання послуги з розподілу електричної енергії відповідно до Постанови НКРЕКП № 1340, що дає змогу користуватися побутовим тарифом. Однак він діє тільки на період воєнного стану і рік після його закінчення. Якщо не виконати технічні умови — договори з мешканцями будинку будуть знову розірвані.

За останні 4 роки нам вже вдалося врегулювати питання для 28 житлових комплексів завдяки спільним зусиллями ДТЕК, місцевої влади та мешканців будинків. Варіанти вирішення проблеми є і ми для кожного ЖК індивідуально обговорюємо оптимальний спосіб виконання умов згідно законодавства для переходу на тариф для населення, - повідомив генеральний директор ДТЕК Одеські електромережі Дмитро Григор’єв.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що тисячі одеситів, які накопичили борги за послуги з водопостачання та водовідведення, можуть незабаром зіткнутись з блокуванням своїх платіжних карток.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися