Трьом тисячам одеситів можуть заблокувати картки за борги: які саме

Заборгованість споживачів перед водоканалом складає 450 мільйонів гривень

Тисячі одеситів, які накопичили борги за послуги з водопостачання та водовідведення, можуть незабаром зіткнутись з блокуванням своїх платіжних карток. З початку травня набули чинності зміни до Закону України "Про виконавче провадження", що дозволяють застосовувати арешт на картки, розрахункові рахунки та списувати кошти з них для погашення заборгованостей.


Про це повідомляє пресслужба “Інфоксводоканалу”.


Законодавство значно спростило процедуру стягнення боргів за комунальні послуги. Після подання заяви до суду та прийняття судового рішення проходить всього лише 5 днів. Присутність боржника на засіданні суду не є обов'язковою.


У зв'язку з тим, що заборгованість споживачів перед "Інфоксводоканалом" досягла позначки в 450 мільйонів гривень, юристи підприємства використовують всі законні можливості, щоб уникнути перешкод у стабільному водопостачанні міста, особливо в умовах воєнного часу. Щодня подаються до суду приблизно 150 заявок незалежно від суми боргу. За останній час було передано до суду близько 3500 матеріалів для розгляду, проте цей показник продовжує зростати.


Водночас фахівці “Інфоксводоканалу” закликають одеситів не накопичувати боргів, щоб на касі магазину не було сюрпризів у вигляді заблокованої картки. У разі фінансових складнощів постачальник послуг завжди готовий йти назустріч споживачам та оформити реструктуризацію боргу, — йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, що у Приморському районі міста Одеса "Інфоксводоканал" оновлює старий водопровід. Це дозволить запобігти можливим аваріям та відключенням в Аркадії та частині Малого Фонтану.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися