Окупанти терміново вивели ракетоносій в Чорне море: скільки ракет на борту

Військові закликають не ігнорувати сигнали повітряної тривоги

Станом на 12:30, 24 травня в Чорному морі виявлено шість кораблів ворожої сторони, що перебувають у стані бойової готовності. З них один ракетоносій, загальна кількість ракет "Калібр" становить до восьми одиниць.


Про це повідомляє пресслужба Військово-Морських Сил Збройних Сил України.


Годину тому на бойове чергування в Чорному морі ворог терміново вивів фрегат "Адмірал Макаров". Таким чином напоготові до 8 "Калібрів". Будьте уважні до сигналів повітряної тривоги. В регіонах, де вона проголошена, залишайтесь в укриттях, — повідомив полковник Оперативного командування "Південь" ЗСУ Владислав Назаров.


Скільки “Калібрів” в інших морях 


Доцільно звернути увагу на ситуацію в Азовському та Середземному морях. Наразі в Азовському морі знаходиться один ворожий корабель. Разом з тим в Середземному морі сім кораблів. З них один є носієм крилатих ракет "Калібр", загальна кількість яких складає до чотирьох ракет. 


Порушення Міжнародної конвенції   


Судна країни-агресора здійснювали рух із порушенням Міжнародної конвенції з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS). Так, за добу в інтересах РФ прохід Керченською протокою здійснили:   


  • до Азовського моря – 36 суден, з них 7 продовжили рух з протокою Босфор;

  • до Чорного моря – 55 суден, з них 8 продовжили рух у напрямку протоки Босфор.


Нагадаємо, що сьогодні 24 травня вранці морські дрони здійснили атаку на російський корабель поблизу берегів Туреччини. Згідно з даними це розвідувальне судно “Іван Хурс”.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися