Знову працює: на Одещині курсуватиме катер через Дністровський лиман

Катер може перевозити до 50 пасажирів

Сьогодні Одеська та Білгород-Дністровська районні військові адміністрації підписали наказ, що відкриває нове пасажирське сполучення через Дністровський лиман між Овідіополем та Білгород-Дністровським. Маршрут був успішно протестований з метою врахування всіх безпекових вимог військового командування. 


Про це повідомляє пресслужба Одеської РВА.


Катер зможе перевозити до 50 пасажирів за один рейс. Компанія-перевізник "НІБУЛОН" провела необхідні роботи щодо підготовки судна, промірів глибин та тралення акваторій, забезпечуючи безпеку пасажирів.


Враховуючи великий попит та успішну практику минулого року вирішено й у 2023 році відкрити пасажирське водне сполучення через Дністровський лиман за маршрутом: Овідіополь — Білгород-Дністровський. Пасажирське судно на підводних крилах буде відправлятися від причалу №1 у Білгород-Дністровському до причалу "Нова пристань" в Овідіополь мінімум 3 рази на день та 3 рази у зворотному напрямку. Робота цієї переправи через Дністровський лиман дасть можливість людям за 20-30 хвилин пересісти в Овідіополі на місцеві автобуси та дістатися Одеси приблизно за годину. Вже найближчим часом це сполучення запрацює, — йдеться в повідомленні.

picture

Варто згадати, що минулого року було відновлено пасажирські перевезення через Дністровський лиман між Овідіополем та Білгород-Дністровським після 20-річної перерви. За період від серпня до жовтня 2022 року, пасажирські катери перевезли понад 8 тисяч осіб, що свідчить про популярність цього сполучення серед місцевих жителів та туристів.


Нагадаємо, що в Одеській області поблизу села Приморське виявили браконьєрські знаряддя лову. Фахівці вилучили 13 ятерів та 16 бочок, в яких знаходились снулі бички та атерина.

Джерело: https://t.me/OdeskaRDA/6252


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися