На Одещині з лиману дістали майже 30 браконьєрських знарядь лову: що чекає порушників

Виявлену рибу передали на зберігання

В Одеській області поблизу села Приморське виявили браконьєрські знаряддя лову. Фахівці вилучили 13 ятерів та 16 бочок, в яких знаходились снулі бички та атерина.

Про це повідомляє Одеський рибпатруль. 

Наразі складено акт виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений.

Знайдені водні біоресурси передали на відповідальне зберігання до підприємства внесеного у єдиний реєстр торгівельних підприємств, з яким Управління Держрибагентства у Одеській області уклало договір.

Зазначимо, з 1 травня забороняється вилов бичка. Обмеження стосуються Чорного моря та заток причорноморських лиманів. А з 28 квітня в Одеській області заборонили вилов дунайського оселедця. Обмеження діятимуть на час нересту риб. У період дії заборони дозволяється любительське рибальство гачковими знаряддями вилову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега.

Покарання за вилов риби

За грубі порушення Правил рибальства (порушення нерестових заборон, лов забороненими знаряддями лову, вилов червонокнижної риби) передбачений штраф  від 340 до 680 грн, на посадових осіб – від 510 до 850 грн з конфіскацією знарядь. Залежно від ступеня завданих збитків, за грубі порушення  передбачено кримінальну відповідальність – штраф 3400 – 6800 грн або позбавлення волі на строк до трьох років з конфіскацією знарядь і засобів лову, та незаконно добутих водних біоресурсів.

Крім штрафу за незаконний вилов правопорушнику нараховується сума компенсації за кожну виловлену рибу, незалежно від її розміру і ваги. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у квітні на Одещині  викрили 91 правопорушення, пов'язане з виловом риби. Збитки від діяльності браконьєрів становлять 956 110 грн.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися