На Одещині піймали рибалку, який ловив рибу забороненим способом

На чоловіка склали адмінпротоколи

На Одещині піймали рибалку, який займався незаконним виловом водних біоресурсів. Чоловік використовував заборонене рибальське знаряддя, а саме рибацьку сітку, та перебував у риболовному костюмі.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу.

Порушення було виявлено біля села Шабо, в акваторії Дністровського лиману. Під час перевірки були виловлені наступні види риби: 6 сазанів з загальною вагою 13,6 кілограма, 1 товстолоб вагою 1,8 кілограма та 1 карась вагою 0,6 кілограма.

На чоловіка склали адмінпротоколи, він наловив риби на суму 27 455 гривень. Заборонена сітка, рибальський костюм та виловлена риба були вилучені. Матеріали готуються для передачі до суду.

Зазначимо, з 1 травня забороняється вилов бичка. Обмеження стосуються Чорного моря та заток причорноморських лиманів. А з 28 квітня в Одеській області заборонили вилов дунайського оселедця. Обмеження діятимуть на час нересту риб.

У період дії заборони дозволяється любительське рибальство гачковими знаряддями вилову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у квітні на Одещині  викрили 91 правопорушення, пов'язане з виловом риби. Збитки від діяльності браконьєрів становлять 956 110 грн.







Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися