Надгробки на могилах військових приведені до єдиного стандарту

Мерія затвердила варіанти уніфіковані варіанти надгробків: у вигляді козацького хреста та у формі хвилі


На могилах військових, які загинули в результаті повномасштабного вторгнення Російської федерації на територію нашої країни, встановлюватимуть надгробки єдиного зразка. Рішення ухвалили під час засідання виконкому Одеської міської ради.


Пам'ятники будуть мармуровими, чорного кольору, заввишки 120 сантиметрів і завширшки 60 сантиметрів. В мерії підготували два варіанти: у вигляді козацького хреста та звичайної плити.


"Ми розуміємо, що за Україну б'ються не тільки православні християни, тому ми визначили другий варіант зразка у формі хвилі, ми ж все-таки в Одесі, це символічно", - зазначив міський голова Одеси.


В мерії також підкреслили, що уніфікований надгробок на могилі встановлюватимуть виключно за бажанням родичів. Крім того, місце для поховання також обиратиме родина, адже, за словами міського голови Геннадія Труханова, в кожній родині свої звичаї та традиції.

 

"Є світова традиція меморіальних кладовищ, де все уніфіковано, а є наші місцеві традиції, де люди бачать могили рідних по-своєму: це і огорожі, і лавки. Тому після спілкування ми дійшли висновку, що сім'я загиблого має сама вирішити, де буде ховати рідну людину, на меморіальному кладовищі чи на звичайному", - заявив Геннадій Труханов.


На засіданні виконкому також ухвалили рішення щодо виплати компенсаційних коштів на поховання військових, з міського бюджету. 


Нагадаємо, що на території Західного кладовища є меморіальна ділянка, де ховають військовослужбовців Збройних Сил України, а також інших військових формувань і правоохоронних органів. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися