Обласний департамент охорони здоров'я проти відкриття пляжів для купання

В Одесі деякі пляжі можуть відкритися на початку червня

У обласному департаменті охорони здоров’я не рекомендують відкривати пляжі для купання. Спеціалісти кажуть, що можна лише дозволити приймати сонячні ванни.

Таку заяву зробила Оксана Рокунець-Сорочан,  начальник медичного управління департаменту охорони здоровʼя Одеської ОВА.

Якщо ми говоримо про пляжний сезон та сонячні ванни то одне, а плавання у відкритому морі, то інше. І тому департамент охорони здоров’я одеської військової адміністрації та профільні лікарі закликають — без дозволу, доки не скажуть, що море чисте і там немає загроз, ми не радимо купатися, – зазначила посадовиця.

В департаменті зазначають, що відкривати пляжі небезпечно через відсутність на них укриттів.

Я б не поспішала і не радила відкривати пляжі. Ми ніколи не знаємо, коли прилетить якийсь літак чи ракета… І куди люди будуть бігти? Буде масова паніка. Я не думаю, що це гарна ідея, хочу розумію людей, які хочуть відпочивати, – додала Тетьяна Покотілова, заступник генерального директора Одеської обласної дитячої клінічної лікарні,

Курортний сезон

Начальник Одеської РВА та командувач об'єднання стратегічного угруповання військ "Дунай” підписали указ, щодо проведення заходів з підготовки до часткового доступу на ділянки узбережжя Чорного моря у межах міста Одеси в умовах воєнного стану. Але не слід думати, що пляжі відкриють вже сьогодні.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Одесі деякі пляжі планується відкрити на початку червня, якщо влада міста та області разом з військовими дійдуть висновку, що це відносно безпечно. Проте в Чорноморську вже прийняли остаточне рішення щодо курортного сезону.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися