Держава надасть ветеранам безкоштовне житло

Юлія Лапутіна розповіла деталі державної програми, спрямованої на підтримку ветеранів

5,5 млрд грн на забезпечення житлом ветеранів війни, членів родин загиблих захисників і захисниць, які боролися за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність нашої країни. 


В ході робочого візиту до Одеси Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна розповіла, що гроші, які держава виділила задля забезпечення житлом ветеранів повинні витратити до кінця року. Ба більше, посадовець повідомила, що черг на придбання формують представник обласної влади.


“Ми виділяли кошти відповідно до потреб ветеранів, які вони отримували на свій банківський рахунок і протягом року мали придбати собі житло. Зараз ми пішли назустріч захисникам і захисницям, тому що розуміємо, що багато з них переселилися в інші регіони. І тепер вони можуть придбати житло у будь-якій області”, – розповіла Юлія Лапутіна.


Нагадаємо, що в ході візиту також підіймалися питання реабілітації та соціалізації ветеранів війни. 


"Ми сьогодні в Одесі і сподіваємося на якісну комунікацію та співпрацю з місцевою владою. Адже ми розуміємо, що після Перемоги на нас очікує велика кількість ветеранів, які потребуватимуть нашої допомоги, які мають стати воїнами відновлення", - сказала Юлія Лапутіна. 


Крім того, Міністр у справах ветеранів України розповіла про запуск нового проекту зі створення "Інституту помічника ветерана". Передумовами створення проекту стали прогнози профільного міністерства щодо кількості ветеранів в нашій країні після Перемоги. Спеціалісти припускаються, що цифра сягне 4 млн осіб, а це близько 10% населення України. В першу чергу, проект почне функціонувати на Львівщині, Дніпропетровщині, Вінничині та Миколаївщині. Згодом Одеса також може доєднатися до ініціативи. 


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися