Освіта на Одещині: значне зростання кількості шкіл, що працюють в очному та змішаному форматі

Зараз в регіоні в такому форматі працює вже 557 шкіл

За даними Департаменту освіти та науки Одеської обласної військової адміністрації, кількість шкіл, які працюють в очному та змішаному форматі, на Одещині стрімко зросла. Якщо на початку навчального року 1 вересня 2022 року їх було 331, то до кінця навчального року ця цифра зросла до 557.


Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів, директор департаменту освіти та науки Одеської ОВА, Олександр Лончак.


В регіоні працюють 725 шкіл, і станом на початок навчального року в очному та змішаному форматі працювала 331 школа. Зараз ця цифра становить вже 557. Наша задача початок наступного навчального року — що діти почали навчання в очному форматі. Але ми будемо радитися з батьками, буде альтернатива вибору, – зазначив директор. 


Також було відзначено значне поліпшення ситуації з дитячими садочками. У квітні багато з них було тимчасово закрито, але за останній час ситуація покращилася, і дитячі садки знову приймають дітей.


На сьогодні 239 з них функціонують очно та 239 змішано. Це фактично половина. Єдина проблема, що в садочках важче облаштувати найпростіші укриття. Переважно, у цих будівлях відсутні підвали. Проте й тут шукаємо вихід — наприклад, встановлювати мобільні укриття, – повідомив Володимир Лончак.


Нагадаємо, що до 1 вересня 2023 року в Одеській області планується витратити майже 550 млн гривень на покращення шкільних укриттів. Зазначені кошти виділені з державного та місцевого бюджетів, а також отримані завдяки підтримці міжнародних донорів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися