Скільки грошей планують витратити на шкільні укриття в Одеській області

25 мільйонів гривень виділив ЮНІСЕФ

До 1 вересня 2023 року в Одеській області планується витратити майже 550 млн гривень на покращення шкільних укриттів. Зазначені кошти виділені з державного та місцевого бюджетів, а також отримані завдяки підтримці міжнародних донорів.


Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів, директор департаменту освіти та науки Одеської ОВА, Олександр Лончак.


Прийнята концепція безпечної школи, до 1 вересня плануємо у кожному закладі освіти створити класи безпеки,  а також продовжимо створювати та реконструювати укриття. Державна субвенція для регіону на облаштування укриттів – 101 мільйон гривень, а загалом планується витрати 547 мільйонів гривень. Також окремо 25 мільйонів гривень на облаштування укриттів у п’яти школах виділив ЮНІСЕФ, – зазначив посадовець.


Крім того, в області планується створення восьми освітніх центрів, які базуватимуться на чинних навчальних закладах. Ці освітні центри спрямовані на подолання "освітніх розривів" та забезпечення якісної освіти для всіх учнів регіону.


Нагадаємо, що Одеський національний університет імені І.І. Мечникова – єдиний серед одеських вишів, який увійшов у ТОП-10 рейтингу центру міжнародних проєктів "Євроосвіта".


Також, "Коментарі" писали, що департамент освіти та науки Одеської ОВА організував передачу 1198 планшетів та хромбуків в територіальні громади Одещини. Ці пристрої, отримані від ЮНІСЕФ, передбачені для дітей-переселенців, які через бойові дії вимушені навчатися за дистанційною формою.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися