В одеських портах майже у шість разів зріс показник добового вивантаження вагонів із зерном

Порт Південний досі залишається заблокованим

В портах Великої Одеси майже у шість разів зріс показник добового вивантаження вагонів із зерном. Впродовж тижня майже у 5,8 рази зріс показник добового вивантаження вагонів із зерном в портах Великої Одеси – з 92 вагонів на добу до 535-и.

Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи УЗ Валерій Ткачов.

Також продовжує зростати наявність вагонів із зерном, що рухаються в напрямку портів Великої Одеси (з 962 вагонів до 2413 вагонів,  відповідно зростання наявності вагонів – у 2,5 раза ).

Фіксуємо пожвавлення перевезення зернових вантажів в напрямку морських портів, – додав Валерій Ткачов.

При цьому, за його словами, залишається заблокованим найпотужніший порт України – порт Південний. 19 травня, було здійснено інспекцію трьох суден, що направлялися до портів “Одеса” та “Чорноморськ”, проте Росія відмовила у реєстрації цих суден для порту “Південний” без пояснення причин.

Внаслідок блокади в порту "Південний" знаходиться понад 1,5 мільйона тонн агропродукції для 10 країн світу, в тому числі Африки та Азії, має бути завантажено на 26 суден, які продовжують очікувати в Босфорі. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали що Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) відновлює роботу з надання допомоги українському уряду в модернізації порту “Чорноморськ”, яку було тимчасово зупинено після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися