З порта Чорноморськ вийшло 380 суден, які експортували більш ніж 11 млн тонн української агропродукції

В Адміністрації морських портів України повідомили, що порт “Чорноморськ” за показниками “Зернової угоди” лідер серед українських портів

Чорноморськ - лідер у переробці зернових вантажів. Там зазначити, що мова йде і про тоннаж, і про кількість суднозаходів. Про це повідомили в Адміністрації морських портів України під час візиту Голови АМПУ на Одещину. 


“З 1 серпня “зерновим коридором” з порту вийшло 380 суден, які експортували до країн Африки, Азії та Європи більш ніж 11 млн тонн української агропродукції”, — підкреслив голова АМПУ Юрій Литвин.

Крім того, керівник АМПУ ознайомився також з діяльністю портових операторів та обговорив з ними ключові умови подальшого ефективного функціонування в порту стивидорного бізнесу.


У свою чергу, стало відомо також про те, що одеський порт, на жаль, порт працює менш ніж на 30% від своєї потужності.


“РФ продовжує гальмувати якісну роботу “зернового коридору”, що призводить до утворення черги з суден та до збитків вантажовласників, аграріїв, портів та держави. Але незважаючи на це, наше першочергове завдання – прикласти максимум зусиль щодо ефективної та якісної роботи порту, та забезпечення готовності портів до відновлення вільного комерційного судноплавства”, - підкреслив Ю. Литвин. 


Протягом зустрічі обговорили також плани роботи порту у майбутньому та перспективи розвитку підприємства, організаційні питання щодо забезпечення соціальних гарантій та безпечної роботи колективу адміністрації Одеського морського порту.


Раніше “Комментарі” писали, що Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) відновлює роботу з надання допомоги українському уряду в модернізації порту “Чорноморськ”, Окрім цього Україні нададуть експертів та консультантів, які допоможуть провести тендер для концесії і налагодять співпрацю з інвесторами. Новому інвестору передадуть перший, п’ятий та контейнерний термінали.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися