Літній сезон: в Одесі підготують пляжі до часткового доступу громадян

Поки що діє заборона перебування на пляжах міста

24 травня 2023 року влада міста та військові видали спільний наказ, в якому було визначено перелік заходів для підготовки ділянок пляжів у межах прибережної захисної смуги Чорного моря в Одесі з метою можливого часткового доступу громадян. Для виконання цього наказу було видано розпорядження, яким була створена комісія для обстеження пляжних зон міста та визначені відповідні завдання щодо їх підготовки в умовах воєнного стану.


Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

Спеціалісти з КП "Узбережжя Одеси" та КУ "Рятувально-водолазна служба Одеської міської ради" провели практичний інструктаж для орендарів громадських пляжів, щодо підготовки пляжних зон, розташування спостережно-рятувальних постів та забезпечення безпечного відвідування громадянами для оздоровлення.

Комісія, створена для цих цілей, планує провести обстеження готовності пляжних зон від пляжу "Ланжерон" до 16-ої станції Великого Фонтану до 5 червня 2023 року. Результати клопотань та актів обстеження будуть передані до Одеської обласної державної (військової) адміністрації, що спільно з оперативно-стратегічним угрупованням військ "Одеса" прийматиме рішення про частковий доступ громадян на певні ділянки пляжних зон.

Водночас Одеська міська рада нагадує, що наразі діє наказ Одеської ОВА, яким встановлено особливий режим пересування громадян на окремих територіях Одеської області. Отже, до прийняття окремого рішення про частковий доступ до безпечних ділянок пляжів, заборонено перебування, пересування громадян, іноземців та осіб без громадянства, а також в'їзд/виїзд транспортних засобів на узбережжі Чорного моря в межах пляжних зон.

Нагадаємо, після 5 червня в Одесі можуть бути відкриті декілька пляжів. Проте для цього муніципальна влада та орендатори повинні виконати низку умов для безпеки відпочивальників.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися