В Одесі можуть відкрити декілька пляжів після 5 червня

Пляжі будуть працювати з 8 ранку до 8 вечора

Після 5 червня в Одесі можуть бути відкриті декілька пляжів. Проте для цього муніципальна влада та орендатори повинні виконати низку умов для безпеки відпочиваючих. 


Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів голова Одеської військової районної адміністрації, Юрій Крук.


Згідно з ухваленим спільним наказом обласної військової адміністрації та військового командування, встановлені умови, які необхідно виконати для відкриття певних ділянок пляжу та надання доступу до води. Одні з вимог включають обладнання спостережних пунктів на закінченні траверсів, наявність біноклів, рацій та засобів рятування у рятувальників.


Умови наступні – зона купання повинна бути відгороджена відповідними засобами. Між траверсами повинне бути натягнене загородження з буями кожні 50 м. В районі пірсів чи на закінченні траверсів повинна бути натягнена сітка — вона має бути вище рівня води на 30 см, а її підводна частина має бути не менше двох метрів. Це унеможливлює потрапляння мін в зону можливого ураження, - зазначив посадовець.


Також на пляжах повинні бути розміщені схеми евакуації громадян до укриттів та системи оповіщення про повітряну тривогу. Години доступу до пляжів будуть обмежені з 8:00 до 20:00, й періодично дно буде перевірятися водолазами.


Зазначено, що до 5 червня комісія міськради повинна надати пропозиції до Одеської військової адміністрації щодо пляжів, які можна відкрити для відвідувачів. Остаточне рішення щодо надання доступу до пляжів буде прийматися Одеською військовою адміністрацією та військовим командуванням. Крім того, якщо інші ділянки пляжів відповідатимуть умовам наказу, вони також можуть бути відкриті.


Нагадаємо, в обласному департаменті охорони здоров’я не рекомендують відкривати пляжі для купання. Спеціалісти кажуть, що можна лише дозволити приймати сонячні ванни.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися