В ДСНС повідомили, скільки доведеться розміновувати акваторій морів та водойм

Розміновувати допомагає сучасне обладнання

Понад 13 тис. кв. км акваторій морів та внутрішніх вод потребують розмінування. З них 7,3 кв. км – на вже деокупованих територіях.

Про це повідомив начальник відділу організації роботи з гуманітарного розмінування Державної служби України з надзвичайних ситуацій полковник Сергій Рева.

За його словами, обстеженню підлягають акваторії річок, водойм, водосховищ, акваторій Чорного та Азовського морів тощо. Наразі водолази-сапери ДСНС обстежили майже 3,2 тис. га водних об’єктів і вилучили 1,4 тис. вибухонебезпечних предметів.

В ДСНС наразі діють 22 підрозділи, що оперативно діють за допомогою сучасного обладнання аби поліпшити ефективність. Один з таких інструментів - надводні та підводні дрони Sonobot та Chaisin.

Сьогодні це обладнання, разом з іншими сонарами та гідролокаторами, використовується для обстеження акваторії Дніпра в Запорізькій області, Київського водосховища, річок та озер Київщини та Чернігівщини, - додав представник ДСНС.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що до 5 червня в Одесі планують ухвалити рішення щодо відкриття деяких пляжів для відвідування. Зараз йде підготовка зон відпочинку після чого їх перевірять фахівці.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися