Актуально

EXPO 2030 ODESA: Анжеліка Терлюга стане амбасадоркою Всесвітньої виставки в Одесі

Місто-переможця оберуть у листопаді цього року

Відома каратистка Анжеліка Терлюга стала амбасадоркою EXPO 2030 ODESA. Вона буде представляти Україну у змаганні за проведення Всесвітньої виставки в Одесі. 

Про це повідомляє EXPO 2030 ODESA.

Завдяки своїм спортивним досягненням, олімпійська призерка з Одеси використає свою популярність і вплив для підтримки та просування України після війни.

Щоразу, виборюючи золото на татамі, я була щаслива принести перемогу своїй країні. Сьогодні я мрію, аби після війни наша країна залікувала всі свої рани та отримала увагу, на яку вона заслуговує, — розповіла одеська спортсменка.

Також Анжеліка Терлюга зазначила, що Всесвітня виставка 2030 року є чудовою можливістю показати світу відновлену після війни Україну, і вона відчуває честь долучитися до проєкту EXPO 2030 ODESA та об'єднати зусилля в цій боротьбі.


П’ять фактів про Всесвітню виставку EXPO

  1. EXPO є однією з найбільших та найпрестижніших міжнародних подій, яка проводиться кожні п'ять років. Виставка привертає увагу мільйонів відвідувачів з усього світу.

  2. Головною метою EXPO є презентація досягнень країн у різних сферах, включаючи науку, технології, культуру, економіку та інновації. Кожна країна може показати свої найкращі розробки та досягнення.

  3. Виставка EXPO зазвичай проводиться на спеціально облаштованих виставкових майданчиках, де кожна країна будує свій власний павільйон. Ці павільйони вражають оригінальним дизайном та архітектурою, що додає унікальності виставці.

  4. Виставка EXPO впливає на розвиток міст та країн, допомагаючи залучити інвестиції, розширити туристичний потік, створити нові робочі місця та сприяти розвитку інфраструктури.

  5. Перша Всесвітня виставка EXPO відбулася у Лондоні, Великобританія, у 1851 році. З того часу вона проходить в різних країнах світу, включаючи Францію, Іспанію, Японію, Китай, Канаду та інші.

Нагадаємо, що в Одесі представили макет виставкового комплексу EXPO 2030, який буде розташовуватись  землях "поля зрошення". Якщо заявка Одеси буде переможною, цей комплекс розмістять на площі 200-300 гектарів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися