Ракетна загроза: кількість ворожих кораблів у Чорному морі

Рівень ракетної загрози залишається дуже високий

Станом на день 31 травня о 13:00 виявлено чотири кораблі ворожої сторони в Чорному морі, які перебувають у стані бойової готовності. З них три є ракетоносіями, загальна кількість ракет типу "Калібр" становить до 16 одиниць.

Про це повідомляє пресслужба Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Скільки “Калібрів” в інших морях 

Доцільно звернути увагу на ситуацію в Азовському та Середземному морях. Наразі в Азовському морі знаходиться один ворожий корабель. Разом з тим в Середземному морі сім кораблів. З них один є носієм крилатих ракет "Калібр", загальна кількість яких складає до чотирьох ракет.

Порушення Міжнародної конвенції   

Судна країни-агресора здійснювали рух із порушенням Міжнародної конвенції з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS). Так, за добу в інтересах РФ прохід Керченською протокою здійснили:  

  • до Азовського моря – 14 суден, з них 3 продовжили рух з протокою Босфор;

  • до Чорного моря – 21 суден, з них 12 продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

Нагадаємо, “Коментарі” писали, що на Одещині до 15 років за ґратами засудили ворожого агента, який зливав дані про обороноздатність регіону. Він також допомагав ворогу наводити ракети.

Також зазначимо, що вночі, з 15-го на 16-те травня, силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування "Південь" збито чотири російські крилаті ракети морського базування типу "Калібр". Їх випустили окупанти з акваторії Чорного моря.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися