Молодий ліс на Одещині

Восени Ізмаїльський лісгосп висадить 625 гектарів молодого лісу

Ізмаїльське лісове господарство планує висадити 625 гектарів молодого лісу. Про це повідомили на офіційній сторінці в Фейсбуці Південного лісового офісу ДП “Ліси України”,

 

Ізмаїльський лісгосп зараз активно готується до посадки в восени. Там зазначають, що саме якісний грунт - це запорука успіху гарної приживлюваності та хорошого приросту.  На осінь він повинен бути вже готовий до прийняття нових насаджень — виораний та зрихлений.


Додамо, що цієї весни висадили 284 тис. саджанців на Одещині. Загалом в Україні цієї весни лісівники вже висадили майже 23 мільйона саджанців, в тому числі і на деокупованих територіях. Під час весняної лісокультурної кампанії лісівники висадили 3677 гектарів лісу, з яких 160,5 гектарів – це створення нових лісів. Також проведено доповнення лісових культур, створених у попередні роки, на площі 354 гектарів.


Раніше “Коментарі” повідомляли, що з 1 червня згідно Правил любительського і спортивного рибальства вводяться обмеження на добування креветки та мідії в басейні Чорного моря. 


Ці заходи спрямовані на збереження рибних ресурсів та забезпечення нерестового періоду. Про це повідомляє Одеський рибоохоронний патруль. Заборона на добування креветки та мідії для любительського вилову діятиме у різні періоди. 


З 1 червня по 31 липня заборонено вилов креветки, а мідії не можна буде добувати з 1 червня до 30 серпня. Крім обмежень для любительського вилову, Правила промислового рибальства також встановлюють заборону на промисловий вилов мідії Драгою Хижняка в Чорному морі з 1 червня по 31 липня. Також протягом цього періоду заборонено промисловий вилов креветки волокушами та ручними сачками як у Чорному морі, так і внутрішніх водних об'єктах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися