Допоможи врятувати життя: одеситів запрошують здати кров

Терміново необхідні донори з 2(+) та 4(+) групами крові

1 червня терміново необхідні донори крові груп 2(+) та 4(+). Усіх охочих чекатимуть на Слобідці з 9.00 до 12.00. Зауважимо, що стати донором крові, ви можете тільки після попередньої реєстрації за посиланням.


Нагадаємо, що донором може бути кожен дієздатний українець віком від 18 років. Ваша вага має бути не менше 50 кг - інакше забір крові може бути небезпечним для вашого здоров'я. Щоб стати донором, ви маєте пройти відповідне медичне обстеження перед здачею крові і у вас немає бути протипоказань, визначених МОЗ України.


Розвіємо деякі міфи, які пов’язані із донорством. 

Міф №1: Заберуть забагато крові і це призведе до погіршення здоров’я

За один раз у донора крові забирають лише 450-470 мл. У той час, як в організмі дорослої людини - близько 5-6 літрів, тому ніякої шкоди вашому організму донорство не нанесе. Тим паче, що організм звик до втрат незначної частини крові внаслідок травм та складних природних умов, тому швидке відновлення закладено в нас біологічно.

Міф №2: Донорство — це страшно, боляче і довго


Процес здачі крові триває до 10 хвилин, тому в ніякому разі не можна вважати, що ця процедура забере у вас багато часу. І єдиними неприємним моментом є лише укол. Болючою донацію не назовешь ніяк. Порізи та удари, з якими ми стикаємося ледь не щодня, завдають значно більшого болю. 

Міф №2: Донорство крові — це небезпечно

На сьогодні донорство крові - абсолютно безпечна та життєво необхідна практика. В усьому світі мільйони громадян здають кров без зайвих закликів та прохань. Для взяття крові використовуються лише одноразові та стерильні системи, індивідуальні для кожного донор. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися