Залізниця - не місце для ігор: поліція виявила хлопців, які бавилися на залізниці

Ювенальна поліція нагадує школярам бути обачними в період літніх канікул

У школярів розпочалися канікули, а це значить, що настав час веселощів та відпочинку. Втім, не треба забувати про правила поведінки. Поліція Одещини закликає дітей бути обачними та не розважатися в небезпечних місцях, наприклад біля залізниці. 


Так, нещодавно поліцейські у соціальних мережах знайшли фото  трьох підлітків, які забралися на дах вантажного вагона на місцевій залізниці. Хлопці віком 13 - 15 років тоді не уявляти наскільки ризикували своїм життям, адже травмуватись можна не лише торкнувшись контактних ліній на коліях, але й від електричної напруги, що утворюється між вагонами та лініями електропередач.


"Ювенальні поліцейські розповіли хлопцям про можливі наслідки необережного перебування на залізниці, а відносно їх батьків, які навіть не знали, чим займаються їхні діти, склали адміністративні протоколи за невиконання обов'язків щодо виховання дітей за частиною 1 статті 184 КУпАП. Адміністративні матеріали скерували до суду”, - повідомила керівниця сектору ювенальної превенції Подільського РУП Катерина Нігрецкул.

Пам'ятайте, існують п’ять основних правил, які вбережуть життя та здоров’я і дорослих, і дітей:

1. Не переходьте через залізничні колії у невстановлених місцях;

2. Не перебігайте перед поїздом, що наближається;

3. Не ходіть в районі стрілкових переводів;

4. Не підлазьте під вагони;

5. Не залазьте на дахи вагоні.

Раніше “Коментарі” писали, що ювенальна поліція Одещини закликає батьків дбати про безпеку дітей. Щойно починається теплий період, як відразу зростає кількість фактів травматизму дітей, бездоглядності, зникнення. Батьки повинні слідкувати за дітьми та не допускати ситуацій із негативними наслідками.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися