Одесити можуть придбати записи з міських відеокамер, а ОСББ - заощадити на відеоспостереженні

За записи з ДТП та інших подій на диск доведеться розщедритися як мінімум на 241 гривню і надати документ від поліції

Жителі Одеси тепер можуть придбати записи з камер Центру інтегрованої системи відеоспостереження та відеоаналітікі міста (Центр – "077"). Днями набуло чинності рішення виконкому міськради, що встановлює тарифи на відповідні послуги. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на рішення.

Всього центр "077" зможе надати чотири типи послуг такого роду. Два з них для організацій і два для фізичних осіб.

Так, різні організації, як-то комунальні підприємства, установи чи ОСББ, які хочуть встановити камери відеоспостереження, мають можливість отримати доступ до хмарного сервісу VSaaS та відеоархіву.

"Послуга підписки у нас створена для організацій. Виходить, що ми здешевлюємо їм всі роботи, тому що їм потрібно тільки встановити камери і підключиться до нашої системи. Ми надаємо їм сховище, на яке записується їх відео. Вони нам платять за підписку, щоб мати доступ до цього сховища", - пояснив порталу "Коментарі" прес-секретар профільного віце-мера Микола Покровський.

Наш співрозмовник уточнив, що на камери, які встановлені по місту, це не поширюється. Організації будуть мати доступ тільки до тих відеозаписів, які ведуться безпосередньо їх камерами.

Так, за надання доступу до хмарного сервісу VSaaS, охочим доведеться розщедритися на 73,67 грн. При цьому щомісячна абонентська плата складе 680,01 грн. А ось підключення до відеоархіву без права його завантаження обійдеться трохи дешевше – 70,97 грн. Щомісячна абонентська плата в цьому випадку складе 554,33 грн.

Фізособи, тим часом, можуть придбати потрібний їм запис з будь-якої міської камери відеоспостереження на компакт-диску. У разі конкретного запиту на певне відео диск буде коштувати 240,99 грн. Якщо ж час і дата події невідомі, то 354,25 грн.

Але отримати запис, просто заплативши гроші не вийде, необхідно надати документ, який підтверджує необхідність отримання цієї інформації. Це може бути виписка з Єдиного реєстру досудових розслідувань або копія протоколу про адміністративне правопорушення.

"Головне, щоб у людини був документ про те, що дана подія розслідується поліцією", - підкреслив Покровський.

Планується, що зароблені гроші допоможуть в розвитку Центру "077". До речі, всього в місті встановили 957 камер відеоспостереження, 23 з яких можуть розпізнавати обличчя, а 98 - автомобільні номери.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", в Центризбирокме розповіли, куди поділися камери відеоспостереження з часів парламентських виборів у 2012 році.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися