Генпрокурор Костін обговорив протидію злочинності та безпекову ситуацію на Одещині

На нараді були обговорені проблемні питання області

Генеральний прокурор Андрій Костін провів зустріч з правоохоронцями Одещини, під час якої були обговорені актуальні питання безпекової ситуації та протидії злочинності в регіоні. Головною темою розмови стали результати роботи національної безпеки та економічної стабільності, а також шляхи підвищення ефективності цих заходів.


Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

Андрій Костін відзначив позитивні результати в протидії колабораціонізму та державній зраді, а також виявленні та припиненні корупційних схем в органах місцевого самоврядування та державній владі. Він також підкреслив важливість захисту інтересів держави у сфері земельних правовідносин та розпорядження об'єктами державної та комунальної власності та закликав до подальшого продовження цієї роботи.

Окрему увагу було приділено проблемі незаконного обігу підакцизних товарів та ухилення від сплати обов'язкових платежів до бюджету, що є специфічними для регіону. Також, було наголошено на необхідності подальшого підвищення ефективності протидії цим явищам, а також виявленні зловживань під час митного оформлення експортно-імпортних операцій.

Принциповою і безкомпромісною має бути реакція на прояви корупції та контроль за використанням бюджетних коштів, — зазначив Генпрокурор.


Також він додав, що крім боротьби з зовнішніми загрозами, необхідно також протидіяти внутрішнім факторам, що загрожують економічній стабільності та розвитку України. Він підкреслив необхідність принципової та безкомпромісної реакції на прояви корупції та контролю за використанням бюджетних коштів.


Нагадаємо, що прокуратура відкрила кримінальну справу на голову Одеської обласної ради Григорія Діденка. Досудове розслідування проводитиме відділ поліції №5 Одеського районного управління №1 ГУНП в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися