Прокуратура відкрила кримінальну справу на голову Одеської обласної ради: подробиці

Мова може йти про перевищення повноважень та зловживання владою у війну

Прокуратура відкрила кримінальну справу на голову Одеської обласної ради Григорія Діденка. Досудове розслідування проводитиме відділ поліції №5 Одеського районного управління №1 ГУНП в Одеській області.

Про це повідомила обласна депутатка Юлія Чухало.

За її словами, Діденко приховує від депутатів документи - не надає копії розпоряджень голови обласної ради, хоча відповідно до закону та регламенту повинен інформувати депутатів. У цих документах може міститись інформація про витрачання бюджетних коштів, перевищення повноважень та зловживання владою у війну.

Сподіваюсь, що прокуратурі вистачить сміливості, щоб виконати свою роботу та притягнути до відповідальності винних, - написала депутатка. 
Раніше  Григорія Діденка викликали до Києва через порушення мовного законодавства.

"20 березня я помітив на відео, що голова облради Григорій Діденко послуговувався російською мовою на зустрічі з депутатами та курив у приміщенні. Чиновник демонстративно спілкувався російською мовою на офіційній зустрічі і перейшов на українську тільки після зауважень", — розповів він, - повідомляв мовний омбудсмен Тарас Кремінь. 
Нагадаємо, "Коментарі" писали, що начальнику СБУ в Одеській області Віктору Доровському за указом Президента Володимира Зеленського присвоїли військове звання бригадного генерала.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися