Запрацювала нова система руху на підходах до портів Великої Одеси: що чекає на судноводіїв

Зараз працюють над посібниками для судноводіїв

Держгідрографія завершила впровадження нової системи розподілу руху на підходах до портів "Чорноморськ", "Одеса" та "Південний". За дорученням Адміністрації судноплавства виконали комплекс заходів, які корегують морські навігаційні карти та посібники для с судноплавства. 

Про це повідомляє Державна установа "Держгідрографія".

Мова йде про зміни до системи розподілу руху (СРР) на підходах до портів. Нова система відповідає вимогам Міжнародної морської організації.

Щоб забезпечення імплементацію рішення ІМО, розробили та перевидали 10 морських навігаційних карт на акваторію північно-західної частини Чорного моря. На них нанесли змінену системи розподілу руху. Також підготували та довели до судноводіїв інформацію щодо коректури до посібників для судноводіїв, — повідомили у відомстві.


Ще  у листопаді 2022 року ІМО схвалила пропозицію України щодо змін до існуючих систем розподілу руху до портів Великої Одеси.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) відновлює роботу з надання допомоги українському уряду в модернізації порту “Чорноморськ”, яку було тимчасово зупинено після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Окрім цього Україні нададуть експертів та консультантів, які допоможуть провести тендер для концесії і налагодять співпрацю з інвесторами.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися