Безкоштовна правова допомога дітям

Діти можуть звернутися за консультацією, а можуть попросити представляти їх інтереси у суді

Діти мають право на усі послуги безоплатної правової допомоги, як і дорослі. Держава гарантує дітям усі види правової допомоги від системи БПД: первинну, наприклад, фахівці системи проконсультують щодо державних гарантій та пільг для дітей, та вторинну — юристи і адвокати допоможуть, зокрема, у справах, які стосуються оформлення аліментів чи стягнення заборгованості на утримання дитини, сприятимуть у розвʼязанні інших правових питань.


“Усі діти є субʼєктами права на безоплатну вторинну правову допомогу. Якщо дитина постраждала від кримінального правопорушення, батьки або інші її законні представники можуть звернутися по правову допомогу до системи безоплатної правової допомоги. Центр призначить адвоката, який може представляти інтереси дитини в судах, органах поліції, прокуратури”, – говорить директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олександр Баранов.

Ознайомитися із усіма деталями можна за посиланням: https://bezbariernist.legalaid.gov.ua/ 


Нагадаємо, що 1 червня став особливим днем для дітей Одеси, коли Міський сад перетворився на справжнє місто дитячих мрій. У рамках святкування Дня захисту дітей відбулися захопливі події та розваги, які принесли радість юним одеситам. Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.Діти отримали можливість взяти участь у майстер-класах, переглянути шоу мильних бульбашок та насолодитися смаколиками. Виставка малюнків переможців міського конкурсу “Місто дитячих мрій” також була представлена, демонструючи таланти та творчість молодих одеситів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися