Жовтий мачок розквіт у Національному природному парку "Тузловські лимани"

Рідкісна рослина з родини макових, занесена до Червоної книги України,

У Національному природному парку "Тузловські лимани" в Одеській області розквітла рідкісна рослина - жовтий мачок. Про це повідомив доктор біологічних наук, співробітник парку Іван Русєв. За його словами, раніше мачок жовтий був поширений і узбережжям Азовського моря, але в заповіднику на Одещині росте лише на двох ділянках пересипу з повною відсутністю антропогенного навантаження. Русєв підкреслив, що квітка суворо охороняється.


"Жовтий мачок росте в літоральній смузі по берегах Чорного моря і лиманів. Раніше жовтий мачок був поширений і узбережжям Азовського моря. Але в нашому нацпарку росте тільки на двох ділянках пересипу з повною відсутністю антропогенного навантаження, де він суворо охороняється. Ця рідкісна рослина дуже красива і на тлі неба в українському Причорномор'ї створює справжню колірну гаму нашої улюбленої України", - пише Іван Русєв.

Для збереження і відтворення рослини, вважає еколог, потрібно створювати нові заповідні території в морських прибережних смугах, включно з унікальними пересипами Джантшейського лиману і лиману Сасик.


Раніше “Коментарі” писали, що правоохоронці по всій Одеській області створили святкову атмосферу для наймолодших мешканців регіону. Це були внутрішньо переміщенні діти з прифронтових областей та діти загиблих на війні колег. Особлива увага була приділена дітям, які були змушені покинути тимчасово окуповані території України, шукаючи безпеки в Одесі. Правоохоронці відвідали родини з Луганської, Херсонської, Харківської та Миколаївської областей. Щоб розважити дітей та додати радості, поліцейські подарували їм книжки, художні матеріали та ігри. А найбільшим сюрпризом стали футбольні м'ячі, про які мріяли хлопчики.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися