Дитячі садки Одеси перевантажені – на 100 місць припадає 162 дитини

Одеські дитсадки переповнені через те, що їх відвідують багато дітей з передмість

Дитячі дошкільні заклади Одеси переповнені за рахунок дітей, не зареєстрованих у місті. Про це пiд час апаратної наради в міськраді повідомила директор департаменту освіти і науки Олена Буйневич.

Вона зазначила, що з 2013 по 2018 рік кількість місць у дошкільних закладах міста збільшилась більш ніж на три тисячі. Разом з тим, незважаючи на це, існуюча мережа дитсадків не може повністю задовольнити потреби Одеси. Про це свідчить велика електронна черга. Групи в дитсадках перевантажені – на 100 місць припадає 162 дитини.

"Особливо це актуально в дитсадках Київського та Суворівського районів, що пов'язано з щільною житловою забудовою приміських районів, діти яких відвідують дитячі садки Одеси. Так, у новому дитсадку №43 тільки 40% вихованців є жителями Одеси, решта – це жителі Лиманського району", – розповіла Буйневич.

За її словами, в період з 1992 по 2016 роки в Одесі припинили свою діяльність 95 дошкільних установ, 55 з них були комунальною власністю міста. Станом на 1 грудня в Одесі працюють 129 дитсадків.

Чиновник нагадала, що у грудні 2018 року депутати Одеської міськради схвалили "Концепцію створення додаткових місць в закладах дошкільної освіти м. Одеси", яка передбачає відкриття дитсадків на перших поверхах новобудов та капремонт існуючих дитячих садків.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", одеські школи і дитсадки атакував вірус Коксакі.

Джерело: https://odessa.comments.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися