В Одесі відремонтували провулок, де стоїть відомий будинок з однією стіною

Замість асфальту у Воронцовському провулку тепер плитка і бруківка, а біля будинку №6 - автентичне покриття XIX століття

В Одесі завершився капітальний ремонт провулка Воронцовського, який тривав майже чотири місяці. За цей час там повністю замінили всі інженерні мережі, побутову та дощову каналізацію, а також мережі водопостачання та водовідведення. Про це повідомляє прес-служба Одеської міськради.

"Там замінили мережі газопроводу, енергопостачання, теплопостачання, зв'язку, зовнішнього освітлення, а також проклали кабельну каналізацію. Проїжджу частину провулку вимостили гранітною бруківкою, тротуари – гранітною плиткою, на тротуарах також поклали тактильну плитку і обладнали пандуси для маломобільних груп населення", - розповіли в мерії.


Автор фото: прес-служба мерії

Під час демонтажу старого покриття на тротуарах робочі виявили прямокутні плити з темного пісковика. Імовірно, такі плити використовувалися в XIX столітті для мощення тротуарів у Воронцовському провулку.

"Для того, щоб продемонструвати одеситам і гостям нашого міста, який матеріал використовувався раніше для благоустрою міста, частина даних плит поклали у вигляді демонстраційного майданчика біля будинку №6 по Воронцовському провулку", - відзначили в прес-службі.

Також для обмеження паркування вздовж тротуарів встановили 242 стовпчика. Рух автотранспорту відновили.

Як раніше писав портал "Коментарі", в 2020 році розпочнеться реконструкція Ізмаїльського аеропорту.


Джерело: https://odessa.comments.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися