«Дунай – річка дружби»: міжнародний фестиваль-конкурс дитячої творчості

На виставці представлено 335 дитячих робіт з України, Болгарії, Німеччини, Англії та США

Традиційний фестиваль-конкурс дитячої творчості "Дунай – річка дружби" відкрився в Ізмаїлі. Місія заходу - зміцнення  та поширення культурних міжнародних зв’язків через образотворче мистецтво, а також формування творчого потенціалу молодого покоління.  Про це повідомив Ізмаїльський міський голова Андрій Абрамченко у Фейсбуці.

“За традицією, якій в цьому році виповнилось 15 років, 1 червня відбувся велопробіг, і цього року він був родинним – проїхатись на велосипедах з’їхались саме родинами. Таким же традиційним було і свято в Ізмаїльській картинній галереї Одеського обласного центру естетичного виховання, де було відкрито Міжнародний конкурс дитячої творчості "Дунай – річка дружби" та відбулись концерт та низка творчих майстер-класів (як в залах галереї, так й на прилеглій до неї території)”, - зазначив Абрамченко. 

В Ізмаїльській картинній галереї фестиваль проводиться з 2013 року. Цьогоріч на виставці представили 335 робіт понад 200 учасників з України, Болгарії, Німеччини, Англії та США. Оцінювала таланти дітей провідні фахівці культури та мистецтва різних країн. Голова журі – Анатолій Горбенко, заступник голови НСХУ, народний художник України.

Нагадаємо, до Дня захисту дітей для старшокласників Одеси провели майстер-клас з вирощування квітів. Про це повідомили в Одеській міській раді.  Підліткам провели невелику екскурсію по комунальному тепличному господарству “Троянда”, а потім показали як правильно готувати розсаду. Міський голова Одеси Геннадій Труханов, розповів, що подібні заходи спрямовані на соціальне виховання дітей та на їх формування картини світу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися