Розлив нафтопродуктів біля пляжу “Відрада”: що відомо

Міськрада зазначила, що представники держекологічної інспекції взяли проби води

Поруч з пляжем "Відрада" зафіксовано забруднення моря нафтопродуктами. Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради. Відео плями шириться просторами соціальних мереж. 

У відомстві також зазначили, що проби морської води в місці забруднення вже відібрали співробітники Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу.

"На сьогодні співробітники Держекоінспекції, Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації та Департаменту екології та розвитку рекреаційних зон проводять спільні дії зі встановлення обсягів і джерел забруднення та інформування в установленому порядку правоохоронних органів", - наголошують у міськраді.

Раніше “Коментарі Одеса” писали, що 24 травня 2023 року влада міста та військові видали спільний наказ, в якому було визначено перелік заходів для підготовки ділянок пляжів у межах прибережної захисної смуги Чорного моря в Одесі з метою можливого часткового доступу громадян. Для виконання цього наказу було видано розпорядження, яким була створена комісія для обстеження пляжних зон міста та визначені відповідні завдання щодо їх підготовки в умовах воєнного стану.Комісія, створена для цих цілей, планує провести обстеження готовності пляжних зон від пляжу "Ланжерон" до 16-ої станції Великого Фонтану до 5 червня 2023 року.

Водночас, у місті Чорноморськ Одеської області пляжного сезону не буде. Про це повідомив мер Чорноморська Василь Гуляєв. За словами мера, у місті немає хвилерізів, а встановлення захисних сіток від мін неможливе. Тому з метою безпеки купання буде заборонено.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися