В Одесі зʼявиться єдиний номер чергової служби щодо роботи укриттів

Всі укриття на Одещині мають бути перевірені до 5 червня

В Одесі пройшло засідання міської комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Основною темою стала доступність та ефективність функціонування укриттів різних форм власності.


Про це повідомляє Одеська міська рада.

Мер міста підкреслив необхідність постійного контролю за забезпеченням доступу громадян до укриттів, включаючи обговорення цього питання з головами ОСББ. Планується впровадження єдиного номера чергової служби, на який громадяни зможуть звертатися у разі проблем з доступністю укриттів, найближчим часом.

Це питання життя та безпеки громадян. У випадку надзвичайної ситуації всі укриття мають бути відкриті. Це стосується абсолютно усіх балансоутримувачів сховищ, незалежно від форми власності, - наголосив Геннадій Труханов. 

Наразі, якщо вхід до бомбосховища закритий чи їм неможливо з інших причин користуватися, то слід звернутися за розв'язанням цієї проблеми до єдиного центру звернення громадян за номером "15-35". Також можна подзвонити до поліції або до рятувальних служб.

Нагадаємо, що до 5 червня триватимуть перевірки захисних споруд на Одещині. Мета огляду — забезпечити цілодобовий доступ до бомбосховищ та визначити відповідальних за їхнє утримання. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися