Перевірка укриття від Одеської ОДА

До 5 червня спеціалізовані комісії повинні закінчити огляд усіх захисних споруд міста

До 5 червня триватимуть перевірки захисних споруд на Одещині. Мета огляду - забезпечити цілодобовий доступ до бомбосховищ та визначити відповідальних за їхнє утримання. 

Відповідне рішення ухвалили на засіданні регіональної комісії ТЕБ та НС Одеської ОДА.

“Основним пріоритетом визначено 100% перевірка до 05.06.2023 всіх захисних споруд розташованих на території Одеської області, комісіями до складу яких увійшли представники ДСНС, Нацполіції, органів влади та інших структур, роботу розпочато. Дане питання взято на особистий контроль керівництвом області”, - йдется у повідомленні ОДА. 

Раніше, в Одесі мерія звернулася до відповідальних осіб, які мають тримати укриття відкритими під час ракетної небезпеки. Таку увагу почали приділяти після трагедії в Києві. 

Нагадаємо, зачинене укриття у поліклініці №3 у Деснянському районі Києва під час ракетної атаки спричинило смерть трьох місцевих жителів, ще 10 осіб постраждало. Зокрема, загинула 33-річна жінка та мати з 9-річною донькою.

“Коментарі” також розповідали, що за чотири місяці завдяки грантовим коштам, в 12 будинках в Одесі були облаштовані енергоефективні укриття в їх підвалах. Від самого початку війни, об'єднання співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельні кооперативи зіткнулися з проблемою відсутності укриттів у більшості багатоквартирних будинків, попри наявність підвалів у цих будівлях. Також коли Одеса потерпала від блекаутів, представники Асоціації облаштували підвали своїх будинків акумуляторами, інверторами та світлодіодними лампами. Зараз будь-яке ОСББ чи ЖБК може подати заявку до Асоціації на облаштування укриття та його енергомодернізацію.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися