На шляху до мети: дитина, яка втратила ногу після обстрілу Затоки, повернулась в спорт

Саша Паскаль виступила на перших змаганнях з художньої гімнастики після протезування та зайняла 1 місце

Повернулася до улюблених занять. Семирічна Саша Паскаль, яка минулого року втратила ногу через обстріл Затоки, взяла участь у змаганнях з гімнастики. Це перший виступ спортсменки після протезування та довгої реабілітації. 

Про це повідомила радниця – уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук у Фейсбуці.

“Щойно отримала повідомлення від Маши, мами Сашеньки Паскаль: “Сьогодні були наші перші змагання!”. Я дивилась і не могла повірити, як швидко вона реабілітувалась! А найголовніше, яка ж мотивація потужна повинна бути у 7-річної дівчинки, щоб так реактивно повернутись в художню гімнастику з протезом ноги”, - сказала Герасимчук.

Висловила своє захоплення маленькою дівчинкою також і українська гімнастка, бронзова призерка Олімпійських ігор Ганна Різатдінова. 

"Сашо Паскаль, ти і є Україна. У тобі вся сила, уся воля і весь наш внутрішній світ. Тобою неможливо не пишатися! Один цей вступ, одна ця перемога варта всіх наших медалей на Олімпіадах за роки незалежності, – наголосила Різатдінова. – Я знаю, як важко дається кожна перемога кожної спортсменки в нашому виді спорту. Але яких зусиль вона вартувала тобі, можу лише уявити. Дякую тобі, дякую, що надихаєш і вчиш усіх нас радіти кожному дню, кожній перемозі!"

Нагадаємо, що Олександра Паскаль втратила ногу внаслідок російського ракетного удару 16 травня 2022 року, який стався в смт Затока. Раніше Олександра займалась танцями та гімнастикою, виступала й отримувала нагороди. 

Раніше “Коментарі” писали, що Чорноморець в останньому турі УПЛ розгромив Металіст в Одесі. Підійшов до кінця черговий сезон Української Прем'єр-ліги. Для одеського Чорноморця він закінчувався номінально виїзним матчем який проходив в Одесі проти харківського Металіста, який ще до цього матчу втратив всі шанси залишитись в еліті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися