В Україні запрацював моніторинг риболовних суден: що це дає

Контроль за риболовними суднами допоможе знизити частку незаконної рибної продукції

Починаючи з червня, спеціальна система відслідковує місцезнаходження риболовних суден, які полюють на рибу як в межах, так і за межами України.

Про це повідомляють в Мінагрополітики.

Цей моніторинг має на меті точний контроль за розташуванням суден, щоб забезпечити охорону водних біоресурсів та раціональне використання їх. Контроль над риболовними суднами допоможе зменшити нелегальну рибну продукцію на ринку, яка конкурує з легально зловленою рибою. 

Запуск нової системи моніторингу стане ще одним важливим пазлом у процесі реформування рибної галузі. Он-лайн моніторинг за риболовними суднами дає можливість зменшити ганебну практику незаконного рибальства, а також знизити корупційні ризики у промисловому вилову водних біоресурсів, - зазначив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віталій Головня.

Водночас, такий моніторинг надасть об'єктивні докази щодо нелегального рибальства і збільшить ефективність заходів з охорони водних біоресурсів.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на Одещині розширили межі території морського порту Ізмаїл. Ще минулого року Ізмаїльській целюлозно-картонний комбінат звернувся з проханням включити земельні ділянки, на яких розташоване підприємство, до меж території морського порту Ізмаїл.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися