Американські роботи допомагають опановувати глибини Чорного моря

У ДСНС продемонстрували роботу морських та річкових дронів

Одеські водолази отримали сучасне американське обладнання для складних глибинних спусків. Наразі морські та річкові дрони є тільки в Одесі. Саме за їх допомоги водолази можуть освоїти нові глибини одеського узбережжя. Перед відкриттям курортного сезону дайвери посилено тренуються, адже у них попереду перевірка дна моря.   

"Почали звертатися люди із Сергіївки, відкривається три пляжі і Одеса один пляж, повинні водолази перевірити дно на предмети скло, каміння, які можуть водолаз підняти своїми руками, ми піднімемо", - розповідає начальник водолазно-рятувальної частини ГУ ДСНС в Одеській області Микола Каськов.

Дрони морські та річкові прийшли на допомогу ДСНС, адже якщо території перевірки дуже велика, то тоді дайвери запускають нових помічників. 

"Цей дрон призначений для виявлення, вилучення та знешкодження вибухонебезпечних предметів, що допомагає в пошуку безпосередньо, а це безпека всього підрозділу та відділень підводного розмінування", - показують рятувальники.

Нагадаємо, що в  Одесі продовжується підготовка до відкриття деяких пляжів для відпочинку на узбережжі Чорного моря. Проте до 5 червня говорити про відкриття пляжного сезону поки що зарано. Про це розповів речник голови Одеської ОВА Сергій Братчук в ефірі телемарафону.Також, Сергій Братчук додав, що якщо всі безпекові умови будуть виконані, то буде підписано відповідне розпорядження Одеської ОВА та військових. І лише тоді деякі пляжні зони для купання в морі будуть відкриті. Найголовніший пункт в цій справі — це безпека, тому з огляду на нього й буде прийматися відповідне рішення про відкриття (або ні) пляжів в Одесі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися