“Про це ще зарано говорити”: Братчук про відкриття пляжів в Одесі

Треба дочекатися рішення відповідної комісії 5 червня

В Одесі продовжується підготовка до відкриття деяких пляжів для відпочинку на узбережжі Чорного моря. Проте до 5 червня говорити про відкриття пляжного сезону поки що зарано.


Про це розповів речник голови Одеської ОВА Сергій Братчук в ефірі телемарафону.


Ми не можемо говорити про те, що оголошено, або відкрито пляжний сезон. Наразі діє спільний наказ Одеської РВА та військових, який був підписаний 24 травня. Мова йде про те, що ті орендарі які претендують на можливе відкриття ділянок для пляжного відпочинку та купання в морі, мають виконати та провести ряд заходів для того, щоб до 5 червня відповідна комісія надала свої протоколи до військового командування, — зазначив речник.


Також, Сергій Братчук додав, що якщо всі безпекові умови будуть виконані, то буде підписано відповідне розпорядження Одеської ОВА та військових. І лише тоді деякі пляжні зони для купання в морі будуть відкриті. Найголовніший пункт в цій справі — це безпека, тому з огляду на нього й буде прийматися відповідне рішення про відкриття (або ні) пляжів в Одесі.


Нагадаємо, що начальник Одеської РВА та командувач об'єднання стратегічного угруповання військ "Дунай” підписали указ, щодо проведення заходів з підготовки до часткового доступу на ділянки узбережжя Чорного моря у межах міста Одеси в умовах воєнного стану. Але не слід думати, що пляжі відкриють вже сьогодні.


Також, “Коментарі писали, що в Одесі деякі пляжі планується відкрити на початку червня, якщо влада міста та області разом з військовими дійдуть висновку, що це відносно безпечно. Проте в Чорноморську вже прийняли остаточне рішення щодо курортного сезону.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися